Moviewalking

Filmtúrák Budapesten

English (UK)HungarianMagyar

Cikkek

Evita

A világhírű Andrew Lloyd Webber-Tim Rice musical szerzőpáros munkáját dolgozta fel, a nem kevésbé világhírű amerikai filmrendező Alan Parker. Ehhez segítségül hívta a popvilág ismert csillagát Madonnát, valamint a spanyol származású színművészt Antonio Banderast, és az angol színjátszás egyik korszakos egyéniségét, Jonathan Pryce-ot. A történet az argentin állam egyik legfontosabb, és legérzékletesebb, egyben megosztó politikus asszonyának az életét dolgozza fel.

Eva Peron, vidéki kislányként kerül fel a fővárosba, Buenos Airesbe, és ott meredeken ível fel előadói karrierje, mígnem kapcsolatba nem kerül, az aktuális vezetői hatalmat nem éppen szerényen és békésen megkaparintó Peron tábornokkal. Innentől kezdve lesz heroikus a film története, egyben drámai.  A forgatás, nagyrészt Budapesten zajlott, köszönhetően, a magyar főváros páratlan építészeti remekműveinek melyek remekül illeszkedtek, és adták vissza hitelesen, a kornak megfelelő poros, fülledt, forrongó Buenos Aires arculatát, és hangulatát.

A film nagysikert hozott az alkotóknak és köszönhetően, főleg Madonnának, néhány hétig Budapestet a vezető filmhírek, és a Hollywoodi bulvárvilág középpontjába állította.

Share